منتديات روح مسقط

يامرحبا ترحيب ينشر فالاخبـار
ترحيب من شاعر تحرك شعوره
يامرحبا ترحيب يكتب بالانـوار
والنور عم المنتدى مع حظـوره
اسمك مثل برق يبشر بالامطـار
والقلب بوجودك تزايد سـروره
الطيب بين الناس مابه انكار
واللي يزور الناس لازم تـزوره
هذا محلك وابتدى معك مشـوار
على الوفا والطيب تكتب سطوره
من الفرح رحبت بك نثر واشعار
يامرحبا باللي يشرف حظـوره




انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات روح مسقط

يامرحبا ترحيب ينشر فالاخبـار
ترحيب من شاعر تحرك شعوره
يامرحبا ترحيب يكتب بالانـوار
والنور عم المنتدى مع حظـوره
اسمك مثل برق يبشر بالامطـار
والقلب بوجودك تزايد سـروره
الطيب بين الناس مابه انكار
واللي يزور الناس لازم تـزوره
هذا محلك وابتدى معك مشـوار
على الوفا والطيب تكتب سطوره
من الفرح رحبت بك نثر واشعار
يامرحبا باللي يشرف حظـوره


منتديات روح مسقط

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات روح مسقط

بسم الله الرحمن الرحيم هذا المنتدى مفتوح للكل من جميع أنحاء العرب


+3
مسقطاوي
شقيه بس حبوبه
gogo
7 مشترك

    اكله مصريه خطيره و لذيذه

    gogo
    gogo
    عضو برونزي
    عضو برونزي


    عدد المساهمات : 259
    السٌّمعَة : 7
    تاريخ الميلاد : 29/08/1980
    تاريخ التسجيل : 16/09/2010
    العمر : 44

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف gogo الأحد سبتمبر 26, 2010 4:39 am

    بسم الله الرحمن الرحيم
    النهارده اقول لكم اكله اسمها مسقعه Mesakka3a
    المقادير:
    1- 2 او 3 كيلو باذنجان رومى اللى يبقى مدور
    2- نصف كيلو فلفل رومى
    3-زيت للقلى
    4- ربع كيلو لحم مفروم بقرى مش غنم
    5-صلصه طماطم
    الطريقه:
    1-يقشر الباذنجان و يقطع حلقات و يوضع فى مصفاه و يرش بالملح و يترك لفتره و ده علشان لما يتقلى ما يشربش زيت كتير
    2-يغسل الفلفل و ينظف من البذور و اذا كنتم تحبوا الحار ممكن استعمال فلفل حار بدلا من الرومى
    3-نقلى الباذنجان و الفلفل فى الزيت و يوضع على منديل ورق ليشرب الزيت
    نعمل اللحمه المعصجه
    1-نضع اللحم المفروم فى اناء و معاه بصل مبشور قليل من الثوم مع ملح فلفل اسود حبهان اللى هو الهيل ورق لورا قليل من البهار و يغطى و يترك على نار هادئه جدا علشان ينزل ال مايه و يترك على النار حتى تجف السوائل ثم يضاف الزيت و يحمر اللحم كويس جدا حتى يصير لونه غامق ثم يضاف ليه الصلصه و يترك لينضج
    2-نحضر طبق بايركس او صينيه وو ندهنها بالزبده و يوضع فيها طبقه من الباذنجان و الفلفل المقلى ثم طبقه من اللحم المعصج و ممكن وضع صنوبر و زبيب مع اللحم المفروم حسب الرغبه ثم يوضع طبقه تانيه من الباذنجان و الفلفل و يوضع فوقها باقى اللحم المعصج
    3- نغلى 2 كوب ماء مع ملعقة صلصه و قليل من الملح و الفلفل الاسود و يوضع على المسقعه ثم ندخاها الفرن حتى النضج
    و بالف هنا و شفا

    شقيه بس حبوبه
    شقيه بس حبوبه
    عضوء ذهبي
    عضوء ذهبي


    عدد المساهمات : 2637
    السٌّمعَة : 16
    تاريخ الميلاد : 13/05/1995
    تاريخ التسجيل : 03/07/2010
    العمر : 29
    الموقع : مسقطاويه

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف شقيه بس حبوبه الأحد سبتمبر 26, 2010 8:59 pm

    اي ده اي ده

    راااح اطبخهااا بإذن الله

    شكرااا جوجووو
    مسقطاوي
    مسقطاوي
    عضوء ذهبي
    عضوء ذهبي


    عدد المساهمات : 4104
    السٌّمعَة : 28
    تاريخ الميلاد : 13/09/1990
    تاريخ التسجيل : 20/06/2010
    العمر : 34
    الموقع : مسقط العامرة

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف مسقطاوي الإثنين سبتمبر 27, 2010 3:13 am

    تسلمي أختي gogo
    على الطبخة اللذيــــذة
    geek
    رونق الحياه
    رونق الحياه
    عضو برونزي
    عضو برونزي


    عدد المساهمات : 110
    السٌّمعَة : 1
    تاريخ الميلاد : 01/12/1989
    تاريخ التسجيل : 13/09/2010
    العمر : 34

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف رونق الحياه الإثنين سبتمبر 27, 2010 7:18 pm


    اشكرك اختي ع المقادير مبين عليها حلوه كثير Very Happy
    جنون الورد
    جنون الورد
    عضو فضي
    عضو فضي


    عدد المساهمات : 312
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ الميلاد : 17/04/1992
    تاريخ التسجيل : 05/08/2010
    العمر : 32

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف جنون الورد الثلاثاء سبتمبر 28, 2010 11:45 pm

    صرااحه أنا أسمع بهاا ولا مره ذقتهاا أو شفت مقااديرهاا ..

    تسلمــي ياا جوجو كلك زووووء ..
    gogo
    gogo
    عضو برونزي
    عضو برونزي


    عدد المساهمات : 259
    السٌّمعَة : 7
    تاريخ الميلاد : 29/08/1980
    تاريخ التسجيل : 16/09/2010
    العمر : 44

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف gogo الأربعاء سبتمبر 29, 2010 12:31 am

    الف شكر على المرور و اللى عايز طريقة اى اكله يقول للشيف جوجو و الف هنا و شفا lol!
    الدبدوب المتين
    الدبدوب المتين
    عضوء ذهبي
    عضوء ذهبي


    عدد المساهمات : 1026
    السٌّمعَة : 7
    تاريخ التسجيل : 21/06/2010
    الموقع : الكويت

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف الدبدوب المتين الجمعة أكتوبر 15, 2010 4:40 am

    شكرا على الاكله الحلوه
    دبلوماسية
    دبلوماسية
    مشرفة منتدى روح مسقط الديني و منتدى مطبخ روح مسقط
    مشرفة منتدى روح مسقط الديني و منتدى مطبخ روح مسقط


    عدد المساهمات : 2198
    السٌّمعَة : 15
    تاريخ الميلاد : 26/07/1990
    تاريخ التسجيل : 19/09/2010
    العمر : 34
    الموقع : مسقط

    اكله مصريه خطيره و لذيذه Empty رد: اكله مصريه خطيره و لذيذه

    مُساهمة من طرف دبلوماسية الثلاثاء نوفمبر 09, 2010 7:16 pm

    تسلمي جوجو
    شسالفة الاكلات المصرية هاه دبة وحدة
    هههههههههههههههههههههههه
    انا جربت هلاكلة وااايد حلوووووووووة وتاكلو اصابعكم وراها
    ربي يخليك واستمري بس هاه سويلنا اكلاتر جيم
    بسنا بنصير درامات هع

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 24, 2024 12:22 pm