بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده اقول لكم اكله اسمها مسقعه Mesakka3a
المقادير:
1- 2 او 3 كيلو باذنجان رومى اللى يبقى مدور
2- نصف كيلو فلفل رومى
3-زيت للقلى
4- ربع كيلو لحم مفروم بقرى مش غنم
5-صلصه طماطم
الطريقه:
1-يقشر الباذنجان و يقطع حلقات و يوضع فى مصفاه و يرش بالملح و يترك لفتره و ده علشان لما يتقلى ما يشربش زيت كتير
2-يغسل الفلفل و ينظف من البذور و اذا كنتم تحبوا الحار ممكن استعمال فلفل حار بدلا من الرومى
3-نقلى الباذنجان و الفلفل فى الزيت و يوضع على منديل ورق ليشرب الزيت
نعمل اللحمه المعصجه
1-نضع اللحم المفروم فى اناء و معاه بصل مبشور قليل من الثوم مع ملح فلفل اسود حبهان اللى هو الهيل ورق لورا قليل من البهار و يغطى و يترك على نار هادئه جدا علشان ينزل ال مايه و يترك على النار حتى تجف السوائل ثم يضاف الزيت و يحمر اللحم كويس جدا حتى يصير لونه غامق ثم يضاف ليه الصلصه و يترك لينضج
2-نحضر طبق بايركس او صينيه وو ندهنها بالزبده و يوضع فيها طبقه من الباذنجان و الفلفل المقلى ثم طبقه من اللحم المعصج و ممكن وضع صنوبر و زبيب مع اللحم المفروم حسب الرغبه ثم يوضع طبقه تانيه من الباذنجان و الفلفل و يوضع فوقها باقى اللحم المعصج
3- نغلى 2 كوب ماء مع ملعقة صلصه و قليل من الملح و الفلفل الاسود و يوضع على المسقعه ثم ندخاها الفرن حتى النضج
و بالف هنا و شفا
النهارده اقول لكم اكله اسمها مسقعه Mesakka3a
المقادير:
1- 2 او 3 كيلو باذنجان رومى اللى يبقى مدور
2- نصف كيلو فلفل رومى
3-زيت للقلى
4- ربع كيلو لحم مفروم بقرى مش غنم
5-صلصه طماطم
الطريقه:
1-يقشر الباذنجان و يقطع حلقات و يوضع فى مصفاه و يرش بالملح و يترك لفتره و ده علشان لما يتقلى ما يشربش زيت كتير
2-يغسل الفلفل و ينظف من البذور و اذا كنتم تحبوا الحار ممكن استعمال فلفل حار بدلا من الرومى
3-نقلى الباذنجان و الفلفل فى الزيت و يوضع على منديل ورق ليشرب الزيت
نعمل اللحمه المعصجه
1-نضع اللحم المفروم فى اناء و معاه بصل مبشور قليل من الثوم مع ملح فلفل اسود حبهان اللى هو الهيل ورق لورا قليل من البهار و يغطى و يترك على نار هادئه جدا علشان ينزل ال مايه و يترك على النار حتى تجف السوائل ثم يضاف الزيت و يحمر اللحم كويس جدا حتى يصير لونه غامق ثم يضاف ليه الصلصه و يترك لينضج
2-نحضر طبق بايركس او صينيه وو ندهنها بالزبده و يوضع فيها طبقه من الباذنجان و الفلفل المقلى ثم طبقه من اللحم المعصج و ممكن وضع صنوبر و زبيب مع اللحم المفروم حسب الرغبه ثم يوضع طبقه تانيه من الباذنجان و الفلفل و يوضع فوقها باقى اللحم المعصج
3- نغلى 2 كوب ماء مع ملعقة صلصه و قليل من الملح و الفلفل الاسود و يوضع على المسقعه ثم ندخاها الفرن حتى النضج
و بالف هنا و شفا